Stampens nya satsning: Lokaltidningar i Härryda och Mark

Uppdaterad
Publicerad

Två nya lokaltidningar och en ny redaktion för Göteborgs–Posten i Borås. Det är Stampens Medias nya satsningar till hösten.

– Jag tycker inte man ska prata om tidningsdöd längre. Det finns en väldig framtidstro i hela branschen, säger Johan Hansson, VD och koncernchef vid Stampen media.

De nya tidningarna som Stampen media planerar att starta ska komma ut dagligen i kommunerna Mark och Härryda kommun.

– Det är två växande kommuner som i dag saknar en daglig nyhetsbevakning. Det finns ett behov som vi vill täcka med de här lanseringarna, säger Johan Hansson.

Sex journalister till Borås

Till redaktionen i Borås ska sex journalister nyrekryteras och fokus ska ligga på fördjupande journalistik, enligt pressmeddelandet från Stampen media.

– Borås är känt i hela Sverige för sina textil- och modeföretag och Elfsborg är ju stadens stora lag. Det kommer att finnas mycket för oss att rapportera om, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.