Ett hundratal personer samlades under onsdagskvällen i centrala Göteborg för att demonstrera mot nedläggningen av Römosseskolorna. Foto: Martin Grill/SVT

Ett hundratal personer demonstrerar i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen pågick en demonstration i centrala Göteborg. Kravet från demonstranterna var att man inte ska stänga de omtalade Römosseskolorna.

– Det är nog runt 200 personer på plats, sa SVT:s reporter strax efter klockan 17.

Klockan fem på onsdagseftermiddagen inleddes en demonstration på Gustaf Adolfs Torg i Göteborg mot stängningen av de kritiserade Römosseskolorna.

– Vi kommer genom kommunikation och dialog ge dem möjlighet att uttrycka sina åsikter, sa Anna Göransson från polisens pressavdelning.

Enligt polisen finns i nuläget ingen hotbild mot demonstrationen eller någonting som tyder på att det kommer att bli stökigt på plats.

Den 19 november kommer samtliga av de tre Römosseskolorna i Göteborg att stänga. Detta efter att skolinspektionen drog in skolornas tillstånd, på grund av bristande lämplighet i ägar- och ledningskretsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.