• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

ALT-text: Två poliser står i en mörk bostadsområde där avspärrningar med polisband syns i förgrunden. En eventuell brottsplats är markerad i gatan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller larmades till ett bostadsområde i Kvillebäcken på söndagskvällen med anledning av en skottlossning. Foto: SVT

En person till sjukhus efter skottlossning på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus efter en skottlossning i Kvillebäcken på Hisingen i Göteborg på söndagskvällen.

Polis och ambulans larmades till platsen vid 17-tiden. Personen som fördes till sjukhus var vaken och talbar vid tillfället.

– Av allt att döma är mannen skottskadad, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson till TT.

Enligt polisen lämnade en misstänkt gärningsperson platsen på elsparkcykel.

En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.