polisinsats i Borås

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera korsningar i området bevakas och ett antal patruller är på platsen. Foto: Agena

Stor polisinsats i centrala Borås: ”Står med dragna vapen”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen pågick en omfattande polisinsats i Villastan i Borås. Enligt ett vittne var nationella bombskyddet och insatsstyrkan på plats.

– De står ett tiotal här med dragna vapen upp mot en trappuppgång, säger frilansfotografen Joakim Eriksson som befinner sig på platsen.

Starta klippet för att se polisinsatsen i Borås

Flera korsningar i området spärrades av och bevakades och ett antal patruller fanns på platsen.

– Vi har spärrat av ett större område för att jobba i lugn och ro men också säkerställa att inte någon utomstående kommer till skada, säger polisens presstalesperson Christian Brattgård.

”Finns skäl till avspärrningarna”

Polisen vill på fredagseftermiddagen inte gå in på några detaljer kring insatsen eller varför avspärrningarna behövs för att skydda allmänheten.

– Det finns skäl för oss att göra de här avspärrningarna. Vi kommenterar inte det mer, men om man respekterar avspärrningarna så ska det inte vara någon fara, säger Christian Brattgård.

Ingen misstänkt

Efter att bland annat nationella bombskyddet undersökt lägenheten konstaterades att det inte längre fanns någon fara för människor och avspärrningarna hävdes. Bakgrunden till insatsen var ett polisen fattade misstankar om ett farligt föremål i samband med ett annat ärende.

– Med hänsyn till förundersökningen kan jag inte kommentera det ärendet. Men det har inte skett något gripande, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

Ingen person är misstänkt för brott efter insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.