Lågorna från en brand syns genom träden, medan en polisavspärrning markerar området. Bilden förmedlar en känsla av en pågående nödsituation under natten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När räddningstjänsten kom till platsen stod två mindre byggnader i full brand. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Storbrand i Härryda – misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Två fristående byggnader brann kraftigt i Björkesjön i Härryda under natten mot fredagen. Enligt räddningstjänsten tillhör byggnaderna en skytteklubb – och polisen misstänker att bränderna kan vara anlagda.

Det var vid halv fyra på fredagsmorgonen som en satellitdetektor upptäckte branden i Härryda. När räddningstjänsten kom till platsen stod två mindre byggnader i full brand.

– Det är vanligare att satelliten upptäcker bränder på sommaren med skogsbränder, det är därför den finns egentligen, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Polisen misstänker att bränderna kan vara anlagda – eftersom byggnaderna står en bra bit ifrån varandra. En anmälan om misstänkt mordbrand är upprättad.

Vid 06.30-tiden hade byggnaderna brunnit ner och räddningstjänsten är under morgonen kvar på platsen med ett mindre antal resurser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.