• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Färjan Stena Danica drabbades av strömavbrott utanför Fredrikshamn (arkivbild). Foto: Stena Line

Strömavbrott på Stena Line-färja – drev fritt utanför Fredrikshamn

Uppdaterad
Publicerad

En Stena Line-färja drabbades under lördagen av strömavbrott och drev omkring i vattnet utanför Fredrikshamn i Danmark. Efter någon timme var felet avhjälpt.

– Hon går nu för fullt fart mot Göteborg, säger Maria Hellbjörn, kommunikationschef på Stena Line.

Strömavbrottet inträffade på Stena Danica strax efter halv två på lördagseftermiddagen efter att färjan påbörjat sin resa från Fredrikshamn mot Göteborg. Ombord fanns närmare 800 passagerare och ett nittiotal i besättningen.

– Det skedde norr om Läsö utanför Fredrikshamn. Det var så långt ut att det inte var någon fara att hon driver, säger Maria Hellbjörn.

Hon har ännu inga uppgifter om vad som kan ha orsakat strömavbrottet.

– Det fanns inte några risker för passagerare eller för fartyget, säger Maria Hellbjörn.

Resenärer som tidningen Göteborgs-Posten varit i kontakt med berättar att färjan plötsligt blev strömlös, efter avfärd från Fredrikshamn.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.