tåg som står stilla

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera tåg har fått backa och passagerare har uppmanats ordna skjuts på egen hand. Foto: SVT

Totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm efter brofel i Töreboda

Uppdaterad
Publicerad

Ett brofel stoppade tågtrafiken förbi Töreboda under några timmar på tisdagseftermiddagen. Det blev totalstopp på stambanan mellan Göteborg och Stockholm.

– Det är fel på kanalbron i Töreboda, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Det var bron som går över Göta kanal i Töreboda som inte fungerade under ett antal timmar på tisdagen då den inte gick att stänga. Exakt vad felet berodde på är oklart, men det kan mycket gärna vara väderrelaterat, enligt Bengt Olsson.

– Den är av metall som kan expandera så det kan mycket väl handla om temperatur. Det är inte första gången det är problem med att stänga bron, om man säger så, säger Bengt Olsson.

Flera tåg påverkas

Flera tåg påverkades och en del fick dras tillbaka till näraliggande stationer så att passagerare kunde släppas av eller ta sig vidare med buss.

– Vårt tåg rullades till Gårdsjö där folk har fått gå ut för att ta luft, berättade en resenär vars tåg strax vid 18-tiden var närmare två timmar försenat.

Fixa egen skjuts

Strax före 19 uppmanades resenärer att fixa egen skjuts med motivering det var svårt att få tag på bussar och taxi i Laxå.

En halvtimme senare meddelade Trafikverket att trafiken åter var i gång, men att det kommer att bli följdförseningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.