Två män höggs ihjäl i Ulricehamn – häktade mannen inte längre mordmisstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot den 14 september bröt sig två män in i en lägenhet i Ulricehamn. De hittades senare döda i bostaden, ihjälhuggna med kniv. En 21-årig man häktades misstänkt för mord. Men nu rubriceras brottet om till misstänkt dråp. Det var Borås Tidning först att rapportera om.

– Jag kan inte motivera misstanke om mord längre, säger kammaråklagare Martin Svensson.

Den 21-åriga mannen som suttit häktad har hela tiden hävdat att han agerat i självförsvar och nu väljer åklagaren att rubricera det som dråp istället.

– Jag har inväntat tekniska undersökningen från NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) och efter att tittat på den så är min bedömning att jag inte kan motivera misstanke om mord längre, säger Martin Svensson.

Martin Svensson understryker dock att han menar att mannen gått långt utöver nödvärnsrätten och därmed begått en brottslig handling, nämligen dråp.

Tre personer till misstänkta

Ytterligare tre personer är misstänkta i samband med händelsen. En man sitter häktad misstänkt för försök till grovt rån, en minderårig pojke misstänks för försök till grovt rån och en kvinna misstänks för medhjälp till grovt rån.

Åtal väntas komma nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.