Det var under natten mot onsdagen som två personer hittades döda i en lägenhet i Ulricehamn. Foto: TT

Totalt fem personer misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fyra män har anhållits i samband med det misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn.

De fyra misstänks för försök till grovt rån. Sedan tidigare är en man anhållen misstänkt för mord.

På torsdagen blev det känt att två män anhållits misstänkta för försök till grovt rån på samma adress, vilket Expressen var först med att rapportera om. Senare under dagen anhölls ytterligare två personer misstänkta för försök till grovt rån, rapporterar Borås Tidning.

Därmed är totalt fem personer frihetsberövade efter händelsen.

Misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn

– Utredningen är fortfarande inne i ett känsligt läge. Det återstår ännu att förhöra flertalet personer. Därför kan inga detaljer lämnas, säger kammaråklagare Martin Svensson som leder förundersökningen.

Det var natten mot onsdagen som polisen fick larm om flera skadade i en bostad i Ulricehamn. I lägenheten hittades två avlidna män.

Två personer som befann sig i lägenheten anhölls misstänkta för mord, varav en minderårig flicka som senare släpptes på fri fot. En man i 20-årsåldern är fortsatt anhållen, misstänkt för mord.

”Väntar ett stort arbete”

Enligt uppgifter i flera medier inträffade det misstänkta dubbelmordet i samband med att flera personer försökte ta sig in i bostaden via balkongen. De båda döda männen ska enligt uppgifterna ha utsatts för knivvåld.

Både åklagaren och polisen har dock varit förtegna om händelsen.

-Jag vill inte kommentera det än. Jag vill att både de och eventuellt andra personer ska få berätta innan jag eventuellt bekräftar några uppgifter medialt, säger Martin Svensson till TT.

Häktningsbesked under fredag

Åklagaren beräknar att ta ställning i häktningsfrågan under fredagen.

– Det väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet. Men i nuläget går vi inte ut med fler uppgifter, sade Malin Kannius, utredningsledare vid polisen, till TT på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn

Mer i ämnet