Poliser

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag hörde skotten, 'nu igen' tänkte jag”, säger en av de boende i området efter att två skottlossningar inträffat samma natt – mot samma i villa i Tynnered i Göteborg. Foto: SVT

Två skottlossningar i Tynnered – mot samma villa

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt sköt någon flera skott mot villan i Tynnered i västra Göteborg, och polisen hade därefter en insats i området under flera timmar. Strax efter att de lämnat platsen sköt någon återigen mot villan.

– Vi fanns fortfarande i området så man har verkligen varit motiverad för att skjuta igen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Det första larmet kom vid midnatt och gällde skottlossning mot garaget och entrédörren till villan. Ingen kom till skada vid skjutningen. Polisen fanns sedan på plats för teknisk undersökning och genomförde förhör.

– Vi hävde avspärrningarna vid fyratiden och sedan vid halvsextiden vaknade boende i villan av ytterligare en smäll. Då hade någon skjutit genom ett fönster i villan, säger Peter Adlersson.

Undersöker gängkopplingar

Boende i villan låg och sov och ingen kom till skada. Under söndagsförmiddagen fortsätter polisen utredningsarbetet på plats och är närvarande i området. I nuläget vill inte polisen säga något om eventuella gängkopplingar.

– Naturligtvis tittar vi på hotbild och kopplingar men det får utredningen visa sedan, säger Peter Adlersson.

Till en annan adress i Tynnered, vid porten till ett lägenhetshus, larmades polis under natten om en hög smäll. Den kunde sedan konstateras vara en smällare som inte orsakat några större skador.

– Om det finns någon koppling vet jag inte, men vi tar med oss det eftersom det sker i samma område, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.