Polisen har hittills lämnat få detaljer om hur det gick till när polismannen i 30-årsåldern dödades i stadsdelen Biskopsgården vid 22.30-tiden på onsdagskvällen.
Ännu har ingen gripits i ärendet, men polis på plats uppger för SVT att man nu tagit tomhylsor i beslag från platsen.
– Förhoppningen är att det på dessa patronhylsor ska finnas dna från gärningspersonen, säger SVT:s reporter Oskar Jönsson på plats i Biskopsgården.
Polismannen och hans kollega ska ha färdats på varsin moped, och han ska ha haft en typ av polisuniform som används för att bättre kunna smälta in i civila miljöer, enligt uppgifter till SVT.
Konflikt mellan rivaliserande gäng
Stadsdelen de två områdespoliserna patrullerade i klassas som ett särskilt utsatt område och präglas sedan flera år tillbaka av en blodig konflikt mellan två rivaliserande kriminella grupperingar som bland annat slåss om att kontrollera narkotikahandeln.
Ett av de mest uppmärksammade fallen i denna konflikt är det dubbelmord som ägde rum på Vår krog i Biskopsgården i mars 2015.
– Det ligger konflikter och pyr i Biskopsgården, det var därför de här polismännen var där och tjänstgjorde, sa polisområdeschef Erik Nord vid en presskonferens tidigare på torsdagen.
Ensam skytt ska ha avslossat flera skott
Enligt uppgifter till SVT skulle polismannen och hans kollega vid ett tillfälle under onsdagskvällen genomföra en kontroll av en grupp personer. När de närmade sig ska dessa ha delat upp sig i mindre grupper. De två poliserna ska ha tagit upp jakten på olika personer och därmed skiljts åt.
Dödsskjutningen ska sedan ha inträffat när polismannen stannade för att prata med en person.
Enligt SVT:s källor handlar det om en ensam skytt som avlossat flera skott. Det står inte klart om gärningspersonen färdats i något fordon eller om denne tagit sig fram till fots.
Motivet bakom skjutningen är fortfarande oklart. Enligt polisområdeschef Erik Nord är det mest sannolika i nuläget att skjutningen inte var riktad mot polisen, utan att det rör sig om en felskjutning.
SVT har varit i kontakt med polisen, som inte vill kommentera uppgifterna om händelseförloppet.