Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bil har kört fast i en översvämning på Rollsbovägen utanför Kungälv. Foto: SVT

Vägar och byggnader översvämmade efter skyfall i Kungälv

Uppdaterad
Publicerad

Kraftigt regn har ställt till stor oreda i delar av Kungälv under måndagseftermiddagen.

– Det är bilar som kört fast, och vatten i byggnader. Det kommer in nya larm hela tiden, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör.

Räddningsatjänsten larmades under tidig måndagskväll till flera adresser i områden runt Rollsbo och Ytterby nära centralorten Kungälv. Förutom vattenfyllda källare har vägar, bland annat Marstrandsvägen, svämmat över och bilar fastnat. Trafikverket gick även ut med en varning för vattenplaning på E6 från Kungälvsmotet, där två personbilar krockat.

– Vi är där med en hel del resurser, och det fortsätter att komma in larm. Brandbilarna som kör runt hittar nya saker, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Inga rapporterade personskador

Anders Helmborn hade vid 18:30-tiden måndagskvällen ingen överblick över situationen, men varken han eller polisen hade fått kännedom om några personskador. Runt 19-tiden började antalet larm minska. Vid 21:30 pågick räddningsarbetet fortfarande på många håll.

– Vi är ute och pumpar och har rensat dagvattenbrunnar, och åtgärderna ger resultat. Det rinner nu inte till något mer, säger larm- och ledningsoperatör Anders Helmborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.