VMA i Öckerö kommun: Går inte att ringa 112

Uppdaterad
Publicerad

Det har utfärdats ett VMA i Öckerö kommun med anledning av driftstörningar med mobilnätet i kommunen. Det innebär att invånare med vissa operatörer inte kan ringa 112.

Sedan torsdagsförmiddagen har det pågått en driftstörning med mobilnätet i hela Öckerö kommun och det utfärdades på eftermiddagen ett VMA. Telia verkar fungera men övriga operatörer hade problem, skriver Öckerö kommun på sin hemsida.

Om man inte kan ringa 112 uppmanas man att ta ut sitt simkort ur mobilen när man ska ringa. På så sätt kan man kringgå driftproblemen.

Det rör sig sannolikt om ett kabelbrott på en fiberkabel, enligt kommunen. Problemet beräknas vara löst sent på torsdagskvällen eller på fredagsförmiddagen.

– Vi har gått upp i stabsläge, informerar våra politiker och samverkar med länsstyrelsen, PTS och MSB, säger Andreas Alderblad, säkerhetschef på Öckerö kommun.

Hur påverkas äldreomsorgen?
– Mig veterligen ska trygghetslarmen fungera , vi har ju kontinuitetsplaner för det här.

Hur allvarligt är det här?
– Det visar på en sårbarhet i samhället, men vi arbetar för fullt med det här.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.