Volvo Cars

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jim Rowan, vd på Volvo Cars, berättar om varför de överger sitt mål om helt elektrifierad fordonsflotta till 2030. Foto: Volvo Cars

Volvo Cars skrotar elbilsmål

Uppdaterad
Publicerad

Biltillverkaren Volvo Cars skrotar sitt mål om ett helt elektrifierat bilutbud till 2030. Det nya målet är att 90-100 procent av den globala försäljningsvolymen ska vara elektrifierad till 2030, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Orsaken till det förändrade målet beror på förändrade marknadsförhållanden och kundefterfrågan, uppger företaget.

”En elbil ger en överlägsen körupplevelse och ökar möjligheterna att använda avancerad teknik som förbättrar den övergripande kundupplevelsen. Det är dock uppenbart att övergången till elektrifiering inte kommer att vara linjär, och kunder och marknader rör sig i olika hastigheter”, skriver Jim Rowan, vd för Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

porträttbild man, samt bilar på väg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elbilssatningarna på Polestar, tillverkningen hos Volvo cars och turerna kring Nevs i Trollhättan – hur mår egentligen den västsvenska personbilstillverkningen? Se fordonsexpertens lista i videon. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.