Den vänstra delen av bilden visar artisten C. Gambino i en ljudstudio som står framför en mikrofon och bär en tröja med mönster, omgiven av växter och foton på väggarna. Den högra sektionen visar en närbild av en krossad glasskiva med en stor skada, med synliga sprickor utsträckta från en central punkt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se en sammanfattning av händelsen i juni 2024 då rapparen C.Gambino hittades skjuten till döds ett parkeringsgarage i Göteborg. Foto: Sveriges Radio/SVT

Ytterligare en anhållen efter mordet på artisten C.Gambino

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för inblandning i mordet på artisten C.Gambino i juni i år, det meddelar åklagaren i ett pressmeddelande. Sedan tidigare sitter tre män häktade.

Tisdagen den 4 juni larmades polisen om en skottlossning vid Selma Lagerlöfs torg i Göteborg. I ett parkeringsgarage hittades den grammisprisade rapartisten C.Gambino skjuten. Han vårdades på plats och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Flera misstänka sedan tidigare

Sedan tidigare sitter tre personer häktade, en man misstänkt för mord, och en annan man för medhjälp till mord samt grov skadegörelse och en tredje misstänkt för grov skadegörelse i anslutning till brottet.

Rapartisten C Gambino skjuten till döds i Göteborg

På tisdagen gav åklagare Shahrzad Rahimi besked via ett pressmeddelande att ytterligare en person är anhållen för inblandning i ärendet. Personen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagaren vill i nuläget inte ger fler kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rapartisten C Gambino skjuten till döds i Göteborg

Mer i ämnet