• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Arbetsförmedlare i Umeå som SVT har pratat med är oroliga över en tvångsförflyttning till Lycksele. Foto: SVT

Arbetsförmedlare oroliga för tvångsflytt

Uppdaterad
Publicerad

De anställda vid Arbetsförmedlingens olika kontor runt om i Västerbotten uttrycker nu en oro för att bli tvångsförflyttade till Lycksele. Det eftersom de nya jobben som ska skapas där ska tas från den befintliga budgeten.

Det var stor klang och jubelföreställning då Arbetsförmedlingens ledning avslöjade planerna på att hundra nya jobb blir verklighet vid Arbetsförmedlingens nya kontor i Lycksele. Men enligt ledningen så ska hela satsningen genomföras inom den befintliga ekonomiska ramen. Det innebär att all personal blir intervjuade över sin arbetssituation och om man är öppen för en förändring.

– Det finns en viss oro men på Arbetsförmedlingen är vi vana vid att vi är i ständig förändring och det här är den största omorganisation som vi gör på många år, säger Linnea Öberg som jobbar vid kontoret i Nordmaling och som är facklig företrädare.

Myndighetsflytten

Medveten om oron

Christina Storm Wiklander är marknadsområdeschef med ansvar för hela norra Sverige.

– I alla förändringar finns en oro och det är jag fullt medveten om. Och det är inte självklart att det är personal från Umeå som ska flyttas utan det viktigaste för oss som arbetsgivare är att våra medarbetare finns på rätt ställe i vår organisation så våra kunder möter oss på ett proffsigt sätt, säger hon.

Hela vår myndighet satsar

De anställda vi pratar med uttrycker en viss ängslan om tvångsförflyttningar även om chefen för hela övre Norrland hellre talar om möjligheter till förändring för de som redan har sin anställning.

– Tvångsförflyttning och tvångsförflyttning. Det är hela vår myndighet som satsar på det här. Just nu pratar vi med våra medarbetare om de vill göra en förändring och det finns många som vill, säger Christina Storm Wiklander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Myndighetsflytten

Mer i ämnet