Yran 2020 ställs in – går av stapeln 2021 i stället Foto: Pressbild

Brännbollsyran ställs in – flyttas fram till 2021

Uppdaterad
Publicerad

Efter lång väntan har nu det väntade beskedet tagits. Brännbollsyran 2020 ställs in.

– Ett speciellt beslut att ta, ställa in för första gången sedan 1974, men jag försöker vara positiv och sikta på 2021 i stället, säger David Arkhult, festivalgeneral.

Brännbollsyran flyttas fram till 3-5 juni 2021, både festivalen och cupen flyttas fram.

– Det är ett speciellt beslut att ta. Yran ställs in för första gången sedan starten 1974. Det är trist men jag försöker vara positiv av mig. Pandemin har inneburit att man måste tänka på vad man kan göra för att lösa situationer på bästa sätt. Vi flyttade först fram evenemanget till september i väntan på besked och riktlinjer. Men nu får vi flytta fram och sikta på 2021 i stället, säger David Arkhult, festivalgeneral.

Arbetet med att säkra artister till nästa års festival har redan börjat. Huvudakten Martin Garrix är redan säkrad till 2021.

– Vi kommer att ha ungefär hälften av våra bokningar från i år kvar, och den andra hälften kommer att bestå av nya artister då festivalen väl går av stapeln. Vi kunde fort boka om Martin Garrix till nästa år, något vi är mycket nöjda med. Vi kommer att börja presentera artister redan de närmsta dagarna, säger David Arkhult.

Köpta biljetter gäller nästa år

Köpta biljetter gäller även nästa år. Och vill man göra återköp av sina biljetter så får man tillbaka halva summan.

– I frågan om återköp så följer vi ARNs beslut. Man får tillbaks 50 procent av beloppet. Men biljetterna är ju inte personliga så att de går ju att sälja vidare eller skänka bort också.

Så ni kommer inte göra nån goodwill-variant där ni ger tillbaks hela summan om man inte kan komma 2021?

– Nej, det är en extremt pressad bransch så det absolut bästa man kan göra nu om man vill hjälpa festivalen är att ladda om till 2021, säger David Arkhult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.