Buss välte i Bjurfors utanför Skellefteå – flera passagerare blev fast i bussen

Uppdaterad
Publicerad

En buss med cirka tio passagerare välte i närheten av Bjurfors i Skellefteå kommun. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

– Det är en länsbuss som har hamnat på sidan i en snödriva. Dörren är blockerad så att passagerarna inte kommer ut, sade Björn Karlström, inre befäl på räddningstjänsten strax efter klockan 16.

Larm om trafikolyckan på väg 364, i höjd med Bjurfors, inkom till SOS vid 15.18.

Enligt räddningstjänsten har ingen person har kommit till skada.

Stor påverkan på trafiken

– Det är oklara uppgifter än så länge men omkring tio passagerare ska ha färdats i bussen. Vi är på väg till platsen nu, sade Henrik Lindgren, insatsledare hos räddningstjänsten i Skellefteå initialt.

Olyckan fick stor påverkan på trafiken och framkomligheten var begränsad.

Passagerarna är ute ur fordonet

– Det är en länsbuss som har hamnat på sidan i en snödriva. Dörren är blockerad så att passagerarna inte kommer ut, säger Björn Karlström, inre befäl på räddningstjänsten strax efter klockan 16.

En del plogningsarbete kvarstod men passagerarna har fått komma ut från bussen.

– Ingen person har kommit till skada och en ersättningsbuss kommer ta passagerarna vidare, meddelade Ola Nilsson, inre befäl på SOS.

Texten uppdateras när mer information finns tillgänglig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.