Helena Lindahl (C) från Västerbotten har suttit i riksdagen i tolv år – nu ställer hon upp i partiledarvalet för att få tillbaka landsbygdsrösterna. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

C-toppen Helena Lindahl kandiderar till partiledarrollen

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Helena Lindahl (C) kommer att ställa upp i partiledarvalet, något som Aftonbladet var först med att rapportera om. Detta efter att flera centerpartister offentligt sagt att de vill se henne som ny partiledare efter Annie Lööf.

– I dagens politiska läge behöver man nog vara öppen för att åtminstone prata med alla, säger Helena Lindahl till Aftonbladet.

Under valet berättade Helena Lindahl (C) för SVT att hon funderade på hur det skulle vara att kandidera till partiledare. Hon ville inte stänga några dörrar.

Nu bekräftar hon på sina sociala medier att valet är gjort – riksdagsledamoten och C-toppen kommer att ställa upp i partiledarvalet.

– Efter en stunds fundering har jag landat i att Centerpartiet är och ska vara ett brett folkrörelseparti som utgår från individen och myllan. Med det som bakgrund har jag meddelat att jag står till förfogande som kandidat, skriver hon på Facebook.

Så här sa hon till SVT i slutet av september 2022:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.