Vy över en byggarbetsplats med grönskande skog runt omkring. I bilden syns nya vägar som runnit sönder och maskiner som arbetar. En del av området är blöta och leriga, och det finns en sektion där vattnet rinner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här har vägen spolat bort – se bilderna efter de senaste dagarnas regnoväder. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Delar av väg i Vännäs bortspolad av vattenmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket håller på att bygga om bron under väg 92 vid Penglund i Vännäs. Nu har delar av vägen spolats bort av vattenmassorna.

– Det går inte att veta hur stora skadorna är förrän vattnet runnit undan, säger Peter Jonsson, presskommunikatör Trafikverket.

Det har regnat rejält senaste dygnen. I Vännäs beslutade Trafikverket att stänga en del av väg 92 på torsdagskvällen, där man arbetar med att bygga om en bro.

– Vi förstärkte och grävde ner ytterligare inför regnet, men det höll inte. Vattenmassorna har spolat bort en del av vägen, den pallade inte de mängderna som kom, säger Peter Jonsson.

Översvämningar i Västerbotten

Arbetet med bron under väg 92 skulle egentligen bara ta några dagar, men nu drar arbetet ut på tiden.

– Det är svårt att veta hur stora skadorna blivit. Vattnet måste rinna undan innan vi kan se, det blev lite knas där, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Västerbotten

Mer i ämnet