Arbetsplats på en väg där en asfaltfräs används av flera personer i reflexvästar. Till vänster syns maskinen och några arbetare i kontakt med asfaltbeläggningen, medan höger sida visar en närbild av vägen som behöver slipas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armeringsnålar är boven bakom alla punkteringar som drabbat bilförare på Tegsbron i Umeå. Foto: Anders Öhlund/SVT

Efter flera anmälningar – nu åtgärdar Trafikverket punkteringsbron

Publicerad

Flera bilförare har drabbats av punktering när de kört över Tegsbron i Umeå på grund av armeringsnålar som sticker upp ur asfalten. Efter 25 anmälningar ska nu Trafikverket åtgärda problemet och bron kommer därför delvis vara stängd framöver.

– Vi räknar med att bli klar inom en vecka, säger John Löfgren projektledare Trafikverket.

Trafikverket har använt armeringsnålar i betongen på grund av att Tegsbron i Umeå är så tungt trafikerad, ungefär 25 000 bilar kör över bron varje dag.

Men valet av underlag har kritiserats – sedan många fått punktering när de kört över bron.

Trafikverket har den senaste tiden fått in ungefär 25 anmälningar om brons skick och nu ska de åtgärda problemet. Därför kommer delar av körfälten på bron vara avstängd medans arbetet pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.