• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Björklöven och Skellefteå AIK på is och Henrik Bäckström, tf vd för Björklöven.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Matchen är jätteviktig” – se Björklövens tillförordnade vd Håkan Bäckström berätta om varför länsderbyt blir kvar. Foto: Malva Lund Hanefjord/SVT.

Efter utspelet – Björklöven vill inte skrota vänskapsmatchen mot Skellefteå AIK: ”Är jätteviktig”

Uppdaterad
Publicerad

Björklövens supporterklubb Green Devils vill skrota vänskapsmatcherna med Skellefteå AIK. Men varken Björklöven eller Skellefteå AIK står bakom förslaget.

– Om vi inte skulle mötas skulle intresset svalna, säger Henrik Bäckström, Björklövens tillförordnade vd.

På fredag möts Björklöven och Skellefteå AIK i ett hett hockeyderby i Umeå. Intresset är stort och de flesta av biljetterna är redan uppköpta.

Men bara dagar före matchen skriver Green Devils på sin hemsida att de inte tycker att matcherna bör spelas. ”Att spela betydelselösa matcher som grundar sig i ett samarbete klubbarna emellan anser vi urholkar rivaliteten och är något vi tar avstånd ifrån”.

Enligt supporterklubben profiterar klubbarna på rivaliteten ekonomiskt.

Inga planer på att skrota matcherna

Henrik Bäckström som är tillförordnad vd för Björklöven säger att han förstår att supportrarna kan uppleva det på ett sådant sätt. Men tror att det enkelt kan lösas genom kommunikation.

– Alla har rätt till sin egen åsikt, men vi hoppas kunna förklara vår sida av det här för våra supporters. Vi har god relation och jag tror vi kommer lösa det om vi pratar med varandra, säger Henrik Bäckström.

Det finns inga planer på att skrota vänskapsmatcherna mellan Björklöven och Skellefteå AIK i nuläget, säger han.

Skellefteå AIK: ”Många uppskattar dessa matcher”

Erik Forssell som är general manager för Skellefteå AIK:s herrlag skriver i ett mejl att de inte anser att matcherna urholkar rivaliteten. ”Vi ser det som en möjlighet att spela en bra träningsmatch som dessutom är på ett rimligt avstånd. Vidare så vet vi att det är många som uppskattar dessa matcher. ”

SVT har sökt Green Devils för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.