Maja Sjöström och Erik Sundström går på gymnasier på Dragonskolan. De tycker att det är bra att eleverna i årskurs tre får komma tillbaka till skolan. Foto: SVT, Kajsa Sörman

Sistaårseleverna i Umeå får gå tillbaka till skolan: ”Känns kul”

Uppdaterad
Publicerad

I Umeå kommun kommer gymnasieskolorna att fortsätta bedriva undervisningen delvis på distans. Dock kommer sistaårseleverna i årskurs tre att få återgå till undervisning på skolorna efter påsklovet.

– Det känns kul att få en bättre möjlighet för pluggandet, säger Maja Sjöström, elev i årskurs 3 på Dragonskolan i Umeå.

Folkhälsomyndighetens rekommendation kring fjärr- och distansundervisning för gymnasieelever upphör efter påsklovet. Men i Västerbotten ligger de lokala rekommendationerna kvar och gymnasieskolorna fortsätter i flera kommuner med delvis distansundervisning.

I Umeå kommun öppnar man upp skolan för årskurs tre på gymnasiet, medan de övriga årskurserna får fortsätta ha undervisningen delvis på distans.

Hör gymnasieelever om beskedet i videon ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.