Trillen Truck Meet i Åsele

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns massor att göra”, säger Elsa Bergqvist som tillsammans med kollegor ställer ut en lastbil under Trillen Truck Meet. Se klippet för att få veta mer om förberedelserna. Foto: Robin Norberg/Tindra Näsström, SVT

Elsa visar runt i lastbilen – vill vinna Trillen Truck Meet i Åsele

Uppdaterad
Publicerad

I helgen arrangeras Lapplands största lastbilsträff Trillen Truck Meet i Åsele. Elsa Bergqvist, tillsammans med sina kollegor, har arbetat intensivt med lastbilen inför tävlingen.

– Jag har tagit semester för att kunna vara här och putsa. Det är mycket att göra, säger hon.

Trillen Truck Meet anordnas i folkparken Trillen i Åsele sedan 2018. Det är inte bara en utställning utan även en tävling där lastbilar i olika klasser gör upp.

Allt från timmerbilar till kranbilar till bärgare ställs ut. En jury bedömer lastbilarna utifrån skick, miltal och hur välskött ekipaget är.

Trillen Truck Meet

Under detta evenemang delas det ut priser i olika kategorier, juryns roll är att utse vinnare i varje klass. Dessutom kan publiken rösta på sin favorit i kategorin ”Peoples Choice”.

Förberedelserna i full gång

Förberedelserna inför att ställa ut en bil kan pågå i flera veckor. Det ska bland annat målas, poleras och lackas.

– Eftersom bilen används i jobbet så blir det lite till och från med hur ofta det går att greja med den, men vi har hållit på och fixat ett bra tag, berättar Elsa Bergqvist.

Högre tryck

År efter år lockar Trillen Truck Meet fler deltagare. I år är det 155 anmälda ekipage jämfört med förra årets 141. Antalet besökare beräknas uppgå till cirka 2 500 personer.

– Det märks att det är högre tryck i år, jättekul att det är så stort intresse för den här helgen, säger Hanna Persson, en av arrangörerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trillen Truck Meet

Mer i ämnet