Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det behöver inte vara den dyraste bilen” – hör Martin Sjöströms bästa tips för att imponera på domarna. Foto: Lukas Deininger/SVT

Så piffar du bilen för vinst i finbilsparaden i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags för årets bilfest i Umeå – Wheels Nationals. Varje år arrangeras en finbilsparad där tävlingsdeltagarnas bilar bedöms av domare som sedan korar tio bilar som vinnare.

– Hoppas vädergudarna är med oss, då rullar det säkert in en hel del fina bilar, säger Martin Sjöström, arrangör Wheels Nationals Umeå.

I finbilsparaden kan man även vinna folkets pris, där besökare får rösta på sin favoritbil.

– Det brukar uppskattas mest av bilägarna att få folkets pris, det är en höjdare, säger Martin Sjöström.

Firar 30 år

I år är det 30 år sedan det första Wheels arrangerades i Umeå och mycket har hänt sedan dess. Från att ungefär 100 bilar samlades 1993, till idag då cirka 8 000 bilar väntas rulla in.

– Det är fantastiskt att få vara med om det, det är en otrolig folkfest nu jämfört mot hur det var första åren, säger Martin Sjöström.

Se Martin Sjöströms bästa tips för att vinna i finbilsparaden i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.