Larmet om explosionen kom strax innan klockan 20.30 på onsdagen. Tre personer fördes senare till sjukhus. Foto: Mapcreator

Explosion i Holmsund – flera brännskadade till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har förts till sjukhus efter en båtexplosion i en lagerlokal i Holmsund utanför Umeå. Det var när personer arbetade med båten som bränslet antände och en explosion uppstod, följt av en mindre brand.

Larmet kom in som ett automatiskt brandlarm strax innan klockan 20.30 på onsdagen.

– Vi skickade några trupper plus att vi hade Holmsunds station på plats. Det verkar som att tre privatpersoner försökt tömma en bensintank på en båt i en annan behållare och det gick fel, säger insatsledare Yngve Isaksson.

Inlagd på IVA

Tre personer, samtliga män mellan 25-30 år, har förts till sjukhus.

En av dem är allvarligt skadad och inlagd på IVA, enligt Region Västerbotten. De två andra har måttliga respektive lindriga skador.

– Den person som skadades mer var inne i båten när explosionen inträffade och de två andra stod en bit bort på marken, säger Yngve Isaksson.

Utreds som arbetsplatsolycka

Ärendet utreds som en arbetsplatsolycka. I nuläget är brottsrubriceringen framkallande av fara för annan men ingen är delgiven misstanke om brott.

– Polisen har en bild av vad som hänt, men då samtliga inblandade ännu inte har kunnat förhöras går vi inte in på detaljer i nuläget, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson polisregion Nord.

Polis har hållit förhör, bland annat med vittnen och räddningstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.