• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Försenad öppning av Umelagun

Uppdaterad
Publicerad

Umelagun vid Nydala, Obbolabadet och Vallabadet i Hörnefors är i färd att öppnas. Men underhållsarbetet har försenats av det dåliga vårvädret.

Effekten blir att Umelagun öppnar senare än planerat. Det tänkta datumet för öppning var den 13 juni, men det blir istället den 18 juni.

– Det är en utmaning att få allt att klaffa inför säsongen. Tyvärr har det dåliga vårvädret ställt till det en del med att renovera och fräscha till anläggningarna efter vintern. Trots allt kommer vi att ha alla bad öppna innan midsommar med 28 – 32 grader varmt i vattnet, säger Patrik Samuelsson, avdelningschef för bad på Umeå kommun.

Obbolabadet och Vallabadet öppnar som planerat den 11 juni.

Förberedelsearbetet pågår för fullt, och totalt ska bassängerna fyllas med omkring 2 700 000 liter vatten, som sedan skall kloreras och värmas upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.