Framtiden oviss för Hotell Dorotea

Uppdaterad
Publicerad

Kommunägda Hotell Dorotea har länge varit ett sorgebarn för kommunen. Efter två konkurser och flera olika arrendatorer är Doroteakommunlista nu trött på att kommunen lägger ut stora summor pengar för att hotellet ska gå runt.

– Nu är det dags att sälja hotellet, säger Mats Erik Westerlund (dkl), som är kommunalråd i Dorotea.

Hotell Dorotea tillhör de lokaler som Dorotea kommunlista vill att kommunen gör sig av med på grund av ekonomiska skäl.

– 2003 sålde vi hotell Borgafjäll och det var en lyckad satsning. Nu vill vi se om vi kan göra samma sak med hotell Dorotea. Varje år går kommunen back 1,2-1,3 miljoner kronor på att ha hotellet, säger Mats Erik Westerlund.

Ingen lämplig köpare

Men socialdemokraterna i Dorotea vill att kommunen ska behålla hotellet. De menar att det inte finns någon lämplig kaptitalstark köpare som skulle kunna ta över driften av hotellet.

– Vi tycker att vi ska behålla hotellet och ge de som sköter det idag en chans. Jag tycker att de gör ett bra jobb. Vi tror att med kommunen som ägare blir det en trygghet i driften som inte skulle finnas annars. Jag tycker att det är en kostnad som kommunen ska ta, hotellet är en vikitg mötesplats för företagare i Dorotea, säger Greger Lindqvist (s), vice ordförade i Doroteas kommunstyrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.