Det har gått ungefär ett halvår sedan förslagens slutbetänkande kom in. Det är endast bråkdelar som förverkligats, förslaget om att flytta 10 000 statliga jobb har synts i Lycksele där hundra nya jobb tillkommit.
– Ta förslaget på avskrivning av studiemedel på särskilt utsatta kommuner som ett exempel, det borde gå blixtsnabbt att förverkliga, säger Inez Abrahamsson.
LÄS MER: Så ska glesbygden räddas
Vill skapa folkligt tryck
Inez Abrahamsson tror att problemet bland annat ligger i att politikerna inte känner något folkligt tryck.
– Politik kan gå jättesnabbt – ”pang boom”! Men här har det inte hänt något, säger hon.
För att skynda på i förslagen så har Abrahamsson delat sitt missnöje i ett inlägg på facebook, som fick spridning och flera gensvar. Hennes tanke är att informera sina vänner och uppmanar dem i sin tur att göra detsamma.
– Egentligen ska det inte behövas, det är politikernas ansvar att se till så förslagen träder i kraft, tillägger Inez Abrahamsson.
Regeringskansliet: ”Kan ta tid”
Efter mottaget slutbetänkande började Regeringen utreda så kallade landsbygdslån i en utredning om kreditgarantier för bostadsbyggande.
– Förslagen måste beredas innan de genomförs och det kan ta lite tid, det är dock inte samma sak som att ingenting händer utan tvärtom arbetas det på högvarv kring detta på regeringskansliet, skriver landsbygdsministerns pressansvarige Sam Assadi i ett mail till SVT Nyheter Västerbotten.
Men det kan ta tid innan förslagen börjar genomföras.
– Förslagen har alltså varit ute på remiss och nu arbetar vi med att förbereda en proposition. Den kommer att lämnas in till riksdagen under våren 2018 och arbetet med propositionen pågår för fullt, skriver landsbygdsministerns pressansvarige Sam Assadi i ett mail till SVT Nyheter Västerbotten.
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har tidigare sagt att det propositionen kommer ta tid, men att vissa förslag ska kunna läggas fram tidigare än så.