• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Man framför nytt hus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fler hyreslägenheter kan sätta fart på bostadsmarknaden i Lycksele: ”De som flyttar in kommer från villor som nu kommer ut på marknaden”, säger vd Peter Lindholm. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Här är Lyckseles nya hyreshus – på gamla Tingshustomten

Publicerad

Snart är 35 lägenheter på den gamla tingshustomten i Lycksele redo för inflyttning. Förhoppningen är att äldre ska flytta in och sälja sina villor – som frigörs till barnfamiljer i jakt på hus.

– 31 av 35 kontrakt är skrivna, säger Peter Lindholm, vd Lybo.

Lycksele växer sakta men säkert. Flera år i rad har befolkningen ökat och det har blivit allt tuffare att hitta bostad. Den kommunala allmännyttan har inte en enda ledig lägenhet i Lycksele.

– Vi har tusentals i bostadskön och stor efterfrågan på varje lägenhet som kommer ut, säger Lindholm.

Bostadsmarknaden i Västerbotten

Det nya hyreshuset är ett välkommet tillskott för Lybo som inte byggt nytt på tolv år.

Hoppas frigöra villor

En strävan bostadsbolaget haft är att få rotation på bostadsmarknaden i Lycksele. Inför bygget har man lyssnat på kundgruppen 55-65 år för att locka dem till det nya hyreshuset.

Förhoppningen är då att de ska sälja sina villor – som då frigörs till familjer i jakt på hus.

– Det har fallit väl ut, 17 av de som kommer flytta in kommer från villor som nu kommer ut på marknaden, säger Peter Lindholm, vd Lybo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden i Västerbotten

Mer i ämnet