En delad bild med två sektioner. Den vänstra delen visar Ellen Östman i en träningsdräkt, del av en sportgrupp, i en träningslokal. Den högra delen visar en brottningsmatch mellan två utövare på en matta, med flera personer som observerar i bakgrunden. Båda sektionerna har en sportig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är en hatkärlek” – se Umeås nya brottningsstjärna in action. Foto: SVT/ Stefan Brännström

Här är Umeås nya brottningsstjärna – Ellen Östman uttagen till U23-VM

Publicerad

Hon andas, äter och lever brottning. Nu är Umeås nya stjärnskott Ellen Östman, 21 år, uttagen till U23-VM i Albanien.

– Jättekul, jag har satsat på det hela året, säger Ellen Östman.

Umeå Brottnings egna stjärnskott, Ellen Östman tog SM-guld i 53 kg-klassen i våras. Nu bär det iväg till Tirana, Albanien, i slutet av oktober.

Ellen Östman har tränat brottning sedan hon var sju år gammal och har nu blivit uttagen tillsammans med Jonna Malmgren att representera Sverige. Målet är att ta medalj, men konkurrensen är hård.

– Blir det medalj så ska det firas ordentligt! Jag har ett enormt stöd från alla här i klubben, säger Ellen Östman.

Ellens framgång betyder väldigt mycket för Umeå och klubben.

– Ellen är en stor förebild, och även tränare i en av våra yngre grupper. Så det är många som ser upp till henne. Det betyder jättemycket, säger Samuel Eriksson som är tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.