Kvinna i teatersalong

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Salander är Västerbottensteaterns nya konstnärliga ledare: ”Det ska bli spännande”. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Hon blir ny konstnärlig ledare på Västerbottensteatern

Publicerad

I början av mars tillträder Johanna Salander som ny konstnärlig ledare på Västerbottensteatern. Hon kommer närmast från Ögonblicksteatern i Umeå där hon är konstnärlig ledare.

– Det känns peppande, kul och lite läskigt, säger hon om det nya jobbet.

Johanna Salander har arbetat som regissör, dramatiker och skådespelare samt konstnärlig ledare. Hon har sina rötter i Skellefteå och Västerbotten men har varit verksam över hela Sverige.

-Jag har följt Västerbottensteatern på håll under många år och den spännande utveckling teatern genomgår, säger hon och fortsätter:

– Jag vill vara en del av den utvecklingen och också låta fler i landet ta del av Västerbottens rika kultur genom turnéer och samarbeten.

Så sent som i våras satte hon upp föreställningen ”Handbok för husmödrar” på Västerbottensteater – ett tema hon är nyfiken på att ta vidare.

Träffa Västerbottensteaterns nya konstärliga ledare i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.