Arbetsförmedlingens lokaler i centrala Umeå är tomma efter att ett hot inkommit. Foto: Stefan Brännström/SVT

Hot mot arbetsförmedlingen i Umeå – all personal har skickats hem

Uppdaterad
Publicerad

Det har under förmiddagen riktats hot mot arbetsförmedlingen i Umeå. All personal har skickats hem och arbetar hemifrån resten av dagen.

– Jag kan bekräfta att det är ett hot och att det är polisanmält, säger Nina Brevinge, vid Arbetsförmedlingens presstjänst.

Exakt vad hotet rör vill myndigheten inte gå ut med utan hänvisar till polisen. Däremot har försiktighetsåtgärder vidtagits och ingen personal finns kvar i Arbetsförmedlingens lokaler, något P4 Västerbotten var först med att berätta.

– Personalen har skickats hem och arbetar vidare hemifrån, säger Nina Brevinge, pressekreterare Arbetsförmedlingen.

Enligt uppgifter till P4 Västerbotten ska det röra ett hot som har inkommit via telefon.

– Det är inga avspärrningar eller polis på plats, men lokalerna är helt tomma och ingen syns till, säger Nader Sedehi, SVT:s reporter på plats.

Polisen bekräftar att man tagit emot en anmälan gällande hotet och har inlett en förundersökning gällande olaga hot. Polisen är tydliga med att hotet inte ska vara riktat mot arbetsförmedlingens lokaler.

– Nej det är inget hot mot lokalerna, säger Joachim Lundberg, förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.