Hotell Dorotea säljs för en krona

Uppdaterad
Publicerad

Kommunägda Hotell Dorotea säljs för en krona till Hotell Nordica Strömsund. Det beslutade kommunfullmäktige i Dorotea på måndagskvällen.

Hotellet har har gått i konkurs två gånger och har länge varit ett sorgebarn för kommunen. Beräkningar som gjorts visar att hotellets driftskostnader kostat skattebetalarna omkring 1,2 miljoner kronor per år.

Enligt folkpartisten Nicke Grahn känns det bra att kunna lägga dessa skattepengar på något annat.

Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet. Så här sade Greger Lindqvist (s), vice ordförande i Doroteas kommunstyrelse, till Västerbottensnytt i somras:

– Vi tycker att vi ska behålla hotellet och ge de som sköter det idag en chans. Vi tror att med kommunen som ägare blir det en trygghet i driften som inte skulle finnas annars. Jag tycker att det är en kostnad som kommunen ska ta, hotellet är en viktig mötesplats för företagare i Dorotea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.