Företagare i Jörn anställer unga spelutvecklare – om de har en bra idé

Uppdaterad
Publicerad

Jörn skall bli framtidens hubb för spelutvecklare i norra Sverige. Två företag är redan på plats – om en månad är de fem.

– Om fem år kommer vi vara minst 100 personer, säger företagaren Örjan Berglund.

Det är Örjan Berglund och företaget Mind Detonator som hjälper studenterna att komma igång att utveckla sina planer och bildar företag.

– Det är lite av Draknästet bakom den här idén. Studenterna vid campus i Skellefteå kommer hit efter sin utbildning och presenterar sina planer. Dom får ett ja eller ett nej, sparken alltså, men en snäll spark, säger företagaren Örjan Berglund.

Hundratal små lokala företag

Örjan Berglund tror på att Jörn kan bli en hubb för framtidens spelutvecklare. Det kan bli uppemot ett hundratal små lokala spelföretag om några år, enligt hans bedömning.

Carl Apelkvist från Lund tvekade aldrig att bosätta sig i Jörn när han fick erbjudandet att vara med och starta upp spelutvecklingsföretaget Gumlin games.

– Det är helt fantastiskt. Att få bo här och vara med och utveckla ett spel som jag tror på är helt underbart. Om två år är spelet färdigt, säger Carl Apelkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.