Körde street race på E4 i Umeå – i 200 kilometer i timmen

Uppdaterad
Publicerad

Sent under lördagskvällen arrangerades ett så kallat street race, en otillåten biltävling, på E4 vid Ansmark i Umeå. Polisen lyckades stoppa en bil där föraren nu misstänks för vårdslöshet i trafik.

Det var vid 22-tiden på lördagskvällen som polis fick uppgifter om att bilar samlats på E4 för att tävla i ett så kallat ”street race”, en spontan tävling där bilförare ofta kör korta snabba lopp i hög hastighet.

När polis kom till platsen möttes de av ett större antal bilar och personer.

Polisen försökte ta sig fram med hjälp av ljud- och ljussignaler, men det var svårt på grund av alla bilar och personer på platsen.

Upp emot 200 km/tim

Polisen uppfattade att två bilar startade en tävling efter E4, varpå polisen följer efter fordonen.

– Det är i hög hastighet, upp emot 200 kilometer i timmen, säger Marie Andersson, polisens presstalesperson i region nord.

”Svårutredda brott”

Efter en stund valde föraren i en av bilarna att stanna på polisens uppmaning. En man i 40-årsåldern misstänks nu för vårdslöshet i trafik och fick körkortet omhändertaget på platsen.

Den andra föraren fortsatte köra.

– Det är svårutredda brott. Det gäller att kunna bevisa vem som kört bilen, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.