• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Polisens tekniker undersöker platsen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter på plats i Norsjö: ”Tryckt stämning och en rädsla.” Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Kvinnan häktad misstänkt för mordbrand i Norsjö

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna greps vid 21-tiden på tisdagen misstänkt för mordbrand, efter att en villa börjat brinna i centrala Norsjö.

Under fredagen häktades kvinnan på sannolika skäl misstänkt för den anlagda branden.

Det var strax innan klockan 16 på tisdagen som en granne som sett branden på husets larmade räddningstjänst.

– Grannen ser att det brinner mot en fasad i ett bostadshus och springer dit och släcker. Det var ett rådigt ingripande, säger Magnus Eklund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Riggad brand utanför huset

Räddningstjänsten och polisen som kom till platsen kunde snabbt konstatera att någon riggat en brand utanför huset och att branden hunnit ta sig i husets träfasad. Ingen person kom till skada i branden.

– Men det råder inget tvivel om att branden var anlagd, säger Magnus Eklund.

Släppt kvinna greps igen

Några timmar senare greps en kvinna på platsen misstänkt för mordbrand. Åklagare beslutade senare att häva gripandet, men misstankarna kvarstod. Senare greps kvinnan igen och anhölls misstänkt för mordbrand.

Häktades misstänkt för mordbrand

Under fredagens häktningsförhandling beslutade tingsrätten i Skellefteå att häkta kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

– Min klient förnekar brott. Utifrån den utredning vi tagit del anser vi inte att finns något som knyter henne till brottet, säger kvinnans advokat, Jenny Lundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.