Det finns inga kända fall av listeriainfektion hos patienter på sjukhuset under de senaste veckorna. Det görs en sanering av de delar av köket som berörs.
Leverantören och regionen har vidtagit en rad åtgärder för att säkerställa att ingen patient ska smittas av bakterien.
– Det pågår sanering av köket just nu och mat som ska serveras kall har tillfälligt pausats som en försiktighetsåtgärd, säger Mikael Persson, verksamhetschef för internservice i Region Västerbotten.
Vad säger ni till patienter som ätit maten, eller ska äta maten framöver?
– Det finns ingen anledning att känna oro. Vi kontrollerar extra noga nu och maten värms upp till 72 grader, då är det ingen fara. Det kan bli någon dag nu utan kall mat och sallad, säger Mikael Persson.
Bakterien upptäcktes i tisdags vid en disk och en golvbrunn. Det är oklart när det är åtgärdat och utrymmet kan användas igen.
– Området ska saneras naturligtvis. Sen beror det på hur mycket det är. Det måste kontrolleras i omgångar, det går inte att säga hur lång tid det kommer att ta.
Det här är Listeria monocytogenes
Listeria är en vanligt förekommande bakterie som finns i bland annat vatten och jord. Den kan även förekomma i små mängder i livsmedel.
Det är ovanligt att människor får symtom av bakterien, men den kan vara farlig för personer med nedsatt immunförsvar, gravida, spädbarn och äldre personer.
Infektionen kan leda till sepsis och hjärnhinneinflammation.