Maxmoduler i Lycksele tvingas varsla i sviterna av coronapandemin. Foto: SVT

Lyckselefabrik varslar 40-tal

Uppdaterad
Publicerad

Maxmoduler i Lycksele korttidspermitterar och varslar mer än häften av sin personal på grund av förlorade ordrar i sviterna av coronapandemin.

– Vi hoppas det ska stanna vid permitteringarna, men vi varslar som en säkerhetsårgärd, säger företagets vd Christer Hedlund.

Coronapandemin slår hårt mot många företag, och det senaste i raden är Maxmoduler i Lycksele som bygger bodar. Förra helgen tappade man en stor order som blev droppen för företaget, vilket Västerbottens-Kuriren var först med att berätta.

– Det kom som ett dråpslag. Vi trodde att bara vi klarar sommaren så blir allt bättre. Men så kom det här beskedet, säger Christer Hedlund.

Under onsdagen informerades personalen om beslutet. Från och med måndag korttidspermitteras 55 personer på den ena av Maxmodulers två fabriker i Lycksele. Eftersom man inte vet hur läget ser ut efter årsskiftet med regeringens regler kring permitteringar så varslar företaget också ett 40-tal av de totalt 74 anställda.

– Det känns ju tråkigt förstås, det är aldrig kul att oroa människor. Men det känns bra att det i första hand bara rör sig om permitteringar. Blir det uppsägningar så händer det först efter årsskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.