Man från Västerbotten gripen i Thailand

Uppdaterad
Publicerad

Enligt UD har en man från norra Sverige frihetsberövats i Thailand under juli månad, men man vill inte kommentera det enskilda ärendet mer än så med hänsyn till sekretess.

Enligt Norran, som var först med att berätta om fallet, så gäller det en man från norra Västerbotten som ska ha gripits under den senaste veckan i Thailand, misstänkt för allvarlig brottslighet.

När SVT pratar med UD vill de inte lämna ut så många detaljer kring mannens misstänkta brott eller huruvida han sitter häktad eller fängslad.

”Man i 65-årsåldern”

– UD känner till att en svensk medborgare, en man i 65-årsåldern hemmahörande i Norrland, frihetsberövats i Thailand i juli. Av hänsyn till konsulär sekretess kan vi inte närmare kommentera det enskilda fallet, säger Hanna Johansen vid UD:s presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.