• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Åklagare Edvard Breitholz menar att utredningen är i ett kritiskt skede. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Mariehemsmordet: Tre anhållna misstänkta för grovt skyddande av brottsling

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps och anhölls under tisdagen. En tredje person anhölls under onsdagen. De är misstänkta för grovt skyddande av brottsling kopplat till mordet på Mariehem den 8 oktober.

– Jag kan bekräfta att en tredje person har anhållits under dagen, säger David Helgesson, chef vid Grova brott.

Det var under tisdagen som två personer greps och anhölls misstänkta för grovt skyddande av brottsling kopplat till mordet på Mariehem i Umeå 8 oktober.

– Båda är kända av polis sedan tidigare, säger Edvard Breitholtz, åklagare.

Misstänkt mord på Mariehem

Sedan tidigare har en person suttit frihetsberövad misstänkt för medhjälp till mord, denne är försatt på fri fot men misstankarna kvarstår. Ingen person har ännu gripis misstänkt för mordet.

”Kritiskt skede”

Åklagare Edvard Breitholtz menar att utredningen är i ett kritiskt skede och är sparsam med kommentarer för att inte påverka utredningen.

– Jag vill inte säga mycket mer än att två personer anhölls igår, båda misstänks för grovt skyddande av brottsling, säger han.

”Samtliga män”

Under onsdagen greps och anhölls en tredje person, även denne misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Om den personen är känd av polis sedan tidigare vill David Helgesson inte gå in på.

– Jag kan inte säga mycket mer i detta nu än att samtliga anhållna är män, säger han.

Åklagaren har nu fram till på fredag att avgöra om personerna ska häktas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Mariehem

Mer i ämnet