Poliser och polishund står utomhus efter misstänkt mord i Vännäs kommun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen utreder ett misstänkt mord utanför Vännäs under tisdagen. Foto: Stefan Brännström/SVT

Ingen misstänks för dödsfallet i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man hittades förra veckan i Vännäs kommun. Han avled senare på sjukhus.

En person anhölls initialt för mord, men släpptes senare och är inte längre misstänkt. Polisen söker inte heller efter någon annan gärningsman.

Mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, men avled senare.

På hemsidan skriver polisen: ”Då det finns omständigheter som gör att det inte går att utesluta brott så inleds en förundersökning gällande mord”.

Den tragiska händelsen inträffade i en mindre by strax öster om Vännäs.

Ingen misstänkt i nuläget

En person anhölls under tisdagseftermiddagen skäligen misstänkt för mord. Efter att förhör hållits under onsdagen hävdes anhållandet och personen var då inte längre misstänkt.

Efter att det preliminära resultatet från den rättsmedicinska undersökningen kommit meddelade polisen att den person som tidigare varit anhållen avförts från utredningen.

Söker inte längre efter någon gärningsperson

En knapp vecka efter händelsen säger polisen att även om utredningen är öppen tills alla resultat kommit från den rättsmedicinska undersökningen så söker man inte längre efter någon misstänkt i ärendet.

– Den person som tidigare suttit frihetsberövad är helt avförd från utredningen och vi letar inte efter någon annan misstänkt, säger Anna Isaksson, förundersökningsledare vid grova brott hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.