• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Blommor vid ett träd, polisen Olle Andersson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ingen slump att det här händer” – hör Olle Andersson, chef för utredningssektionen, berätta om huruvida fallet kopplas till kriminella nätverk eller inte. Foto: Johan Everljung, Tommy Forsgren/SVT

Mordet på Mariehem: Tidigare anhållna mannen inte längre misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

I helgen anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för mord på en man på Mariehem i Umeå. På måndagskvällen försattes han på fri fot. På tisdagseftermiddagen avfördes han helt som misstänkt i ärendet, uppger åklagaren.

Det var natten till söndagen som en man i 30-årsåldern utsattes för grovt våld med ett tillhygge utomhus på stadsdelen Mariehem i Umeå. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Under söndagen greps och anhölls en man i 20-årsåldern skäligen misstänkt för mord. På måndagskvällen släpptes han. På tisdagseftermiddagen meddelade åklagaren att han är helt avförd som misstänkt i ärendet.

Misstänkt mord på Mariehem

”Fruktansvärt rättsosäkert”

En nära anhörig berättade tidigare under måndagen för SVT att insatsstyrkan slog till i mannens bostad.

– Det är honom som polisen har gripit. Men det känns fruktansvärt rättsosäkert, det finns de som kan intyga att han inte var på Mariehem vid tillfället, säger den anhöriga.

Tidigare dömd

Mannen som satt anhållen, och sedan släpptes, är för några år sedan dömd för mordförsök. Han dömdes till fängelse och släpptes tidigare i år efter att straffet omvandlats till villkorlig dom.

Det finns i nuläget ingen frihetsberövad för det misstänkta mordet.

I videon hör du polisen svara på om fallet har kopplingar till kriminella nätverk eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Mariehem

Mer i ämnet