En delad bild som visar två sektioner: till vänster en klar blå himmel med ett cirkulärt rökspår som formar en hjärtliknande figur, och till höger en stor grupp motorcyklister som samlats på en parkering.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den kvinnliga MC-förare som omkom utanför Skellefteå nyligen hedrades under lördagen med en stor kortege. Foto: Privat

Omkommen MC-förare hedrades med kortege och flygplan

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinnliga MC-förare som förra helgen omkom i en olycka utanför Skellefteå hedrades under lördagen med en MC-kortege där omkring 180 förare deltog.

– Vi körde i kortege tillsammans ut till olycksplatsen, säger Jens Pihlblad, en av initiativtagarna.

Vid olycksplatsen i Falmark, i höjd med flygplatsen, fick den omkomna kvinnan, som var i 20-årsåldern, även en sista hälsning i skyn.

– En vän målade konstnärligt ett hjärta i skyn med sitt flygplan för att hedra den unge mc-föraren. Det var jättefint, säger Jens Pihlblad.

Anhöriga med i kortegen

Han berättar att den omkomna kvinnans anhöriga var med och deltog i kortegen.

– Många är väldigt berörda av olyckan där den unga mc-föraren hastigt lämnade oss. Vi tog initiativet för att påvisa den utsatthet och skörhet som mc-förare har i trafiken och hedra henne. Vi ville uppmärksamma att det är ett gemensamt ansvar vi har att respektera och visa hänsyn till varandra i trafiken, säger Jens Pihlblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.