Foto: Johan Paulin/SVT

Partiledare skaffar sig tatuering

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har lovat att tatuera sig för en samtyckeslagstiftning.

Det var under besöket på Umeå universitet under torsdagen som Jonas Sjöstedt skaffade sig en tillfällig tatuering med Fatta-loggan. Fatta-kampanjen arbetar bland annat för en samtyckeslagstiftning vid sex. Under en intervju med Folkbladet blev Sjöstedt tillfrågad om han kunde tänka sig att tatuera in en riktig version av loggan.

– Absolut, det står jag för. Hör Ida Östensson av sig och säger att jag vill att du tatuerar Fatta någonstans då gör jag det, det lovar jag, säger han och skrattar. Det är en sådan enormt bra kampanj och en viktig fråga, säger han till Folkbladet.

Oklart när det ska hända

Senare under kvällen var Fatta-kampanjens Ida Östensson i kontakt med Jonas Sjöstedts presskontakt och bad honom göra tatueringen. När Sjöstedt ska göra sin Fatta-tatuering är ännu inte bestämt.

– Vi har en intensiv valkampanj framför oss men efter det kommer Jonas att återkomma till detta, säger Ted Bergdahl, pressekreterare till SVT.

Stämmer det att han lovade att göra tatueringen?

– Ja det stämmer.

Förra veckan berättade SVT om Fattas kampanj #fattatattoo och Pramono Salmonsson, som gjorde en riktig Fatta-tatuering. Jonas Sjöstedt deltog även under den kampanjen.

Fatta

En kampanj som startades av bland andra Umeådöttrarna Ida Östensson och CLEO för att införa samtycke vid sex, både i lagstiftningen och i praktiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.