Så här såg det ut på parkeringen på Ystarvägen, Ersboda under söndagsmorgonen. Plåttaket lyftes bort från garaget för att minska risken att branden skulle sprida sig. Foto: Linnea Ehlin/SVT

Polisen: Helgens bränder har koppling

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen brann det två gånger på Ersboda i Umeå. Nu tror polisen att bränderna både var anlagda och har en koppling.

– Vi tror att de här händelserna hänger samman med ingripanden vi gjort mot vissa kriminella individer i Umeå, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå i ett pressmeddelande.

Under natten mot söndagen den 19 april sattes ett flertal bilar i brand. Polisen utreder nu händelserna som mordbränder och tror att det finns en koppling.

I ett pressmeddelande under måndagen skriver polisen att det finns ”omständigheter som tyder på en koppling mellan de båda bränderna. Vi ser även samband mellan dessa bränder och några av de andra bilbränder som inträffat under de senaste månaderna”.

Bilbränder i Umeå

– Vi tror att de här händelserna hänger samman med ingripanden vi gjort mot vissa kriminella individer i Umeå. Det handlar alltså om en slags motreaktioner mot vårt aktiva arbete mot dessa personer, berättar Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå.

Polisen önskar få in tips från allmänheten kring händelserna i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Umeå

Mer i ämnet