Bild från sporthallen i Strömsund som nu Sorsele sneglar på. Foto: SVT

Sorsele satsar 25 miljoner på multiarena

Uppdaterad
Publicerad

Länge har det pratats om att bygga en multiarena i Sorsele. Förra veckan togs ett jättekliv framåt då fullmäktige beslöt att investera 25 miljoner i bygget.

Utöver mulitarenan så ska investeringen även räcka till ett tak över isbanan vid Vindelälvsskolan samt att rusta upp belysningen i elljusspåren i Gargnäs, Blattnicksele, Sorsele och Ammarnäs.

– Redan första veckan efter årsskiftet kommer sätta oss ner för att se hur vi få in externa investeringar, säger Mats Engman, kommunchef.

De tidigare skisser kommunen tittat på har legat på investeringskostnader på runt 40 miljoner kronor. Men kommunen har även tittat på billigare lösingar.

– Vi har haft tät kontakt med Strömsund som byggt för samma peng som nu är avsatt, säger Engman.

Mulitarenan kommer innehålla en fullstor plan som möjliggör matchspel för innebandy och andra sporter, en mindre läktare och en cafédel. Exakt vart i samhället Arena Sorsele ska byggas är inte spikat. Målsättningen är att byggnationerna ska påbörjas under nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.