en kille slår en ballong med badmintonracket

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
7-årige Per Backteman-Becker var ett av barnen som var med när Parasportskolan i Umeå startade. I klippet berättar han om vilka grenar skulle testa på. Foto: Lukas Deininger/SVT

Stort intresse för nystartad parasportskola i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Hela 16 barn var med när Parasportskolan gjorde debut i Umeå. Syftet med satsningen är att barn med funktionsnedsättningar ska hitta sin idrott efter sina egna förutsättningar.

– Det är kul att det finns något för alla, säger Jannica Bäck som deltog med sina barn.

Uppstarten görs i samarbete med IFAH Parasportförening som driver ett nationellt arvsfondsprojekt och stöttar föreningar runt om i Sverige med att starta Parasportskolor.

Intresset i Umeå har varit stort – 16 barn var med på premiären.

– Det känns jättepositivt, säger Amanda Stendahl, som är tränare i Umeå Parasportförening.

Tränaren: ”Ett brett koncept”

Hon menar att Parasportskolan är ett bra första steg för att ge barnen en känsla av föreningstillhörighet inom idrottsrörelsen.

– Vi kan erbjuda ett brett koncept som kan funka oavsett funktionsnedsättning, man behöver exempelvis inte bara hålla på med bollsporter, säger hon.

Följ med in på Parasportskolan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.