Så här såg det ut senast svenska beachvolley-touren besökte Umeå. I sommar arrangeras tävlingen igen. Foto: Pressbild/Johnny Vedberg

Stranden flyttar in på Rådhustorget i Umeå i sommar

Publicerad

I sommar flyttar stranden in på Rådhustorget i Umeå. Detta när Swedish beach tour besöker Västerbotten.

Umeå är en av fyra värdstäder när den svenska beachvolley-eliten ska åka ut på turné och göra upp. Umeå och klubben Iksu har tidigare varit en flitig arrangör av touren men var inte med i fjol.

Nu är turneringen tillbaka i Västerbotten och det står klart att Rådhustorget ska fyllas upp med sand första helgen i juli.

– Efter ombyggnationer på Rådhustorget är vi nu tillbaka där igen vilken känns jättebra. Här finns ett mer naturligt flöde av människor och vi hamnar i stadens absoluta centrum. Ett ypperligt tillfälle för oss att få visa upp vår fantastiska sport, säger Emelie Hjelte, projektledare för SBT Umeå, i ett pressutskick.

Touren hara fyra stopp, Umeå är det första och sedan går färden vidare till Göteborg, Kalmar och Nyköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.