275 nya elever har välkomnats till gymnasiet och vuxenutbildningen har växtvärk med överfulla studiegrupper, enligt ett pressmeddelande. Mikael Rombe menar att flera faktorer ligger bakom den stora elevökningen och att ökningen är betydelsefull och viktig för att kunna fortsätta erbjuda ett brett gymnasieutbud.
– Vi har ett alternativt utbud, bra kvalitet i utbildningarna, vi ger eleverna bra bemötande och skolan är fri från kränkningar, säger han.
Elever från grannkommuner
Sammanlagt, med både ungdomsgymnasiet och vuxenutbildningen inräknat, har skolan nu omkring 1000 elever. Den ökade tillströmningen till gymnasiet kommer framför allt från grannkommunerna.
– Vi är väldigt glada och stolta för att så många elever väljer att lägga sitt förtroende hos oss och vi kommer att göra allt för att alla studerande ska nå sina mål. Det som gör vår framgång möjlig är i slutänden Tannbergsskolans fantastiska och engagerade personal, säger Mikael Rombe i en kommentar.
Verksamhetschefen menar att blandningen med elever från olika kommuner är positiv för skolan och gör att eleverna får bilda nya gemenskaper på ett helt annat sätt.
– Det är en härlig mix med elever från inlandet, Ö-vik, Östersund och Gällivare. Vi kan ta Barn- och fritidsprogrammets årskurs ett som ett exempel. I den klassen är det endast två elever som kommer från Lycksele, de resterande 15 eleverna kommer från andra kommuner.
Flyktingar har börjat på skolan
SVT har tidigare rapporterat om att asylsökande gett ett rejält uppsving för skolan, något som bekräftas av verksamhetschefen.
– Vi har tagit emot 17 ensamkommande flyktingar som nu har börjat på skolan. De anlände först till Örnsköldsvik och gick sedan skola i Åsele i ett år nu innan de började hos oss.
Överfulla elevplatser
När det gäller den grundläggande vuxenutbildningen är elevplatserna överfulla och organisationen är i behov av utveckling, något som är lättare sagt än gjort.
– Att öka organisationen innebär att vi måste anställa fler lärare. På grund av stor lärarbrist är det dock tyvärr inte det enklaste, säger Mikael Rombe.